Frågor och svar

Nu ritas kartan om för alla oss som älskar lokala nyheter. Genom ett samarbete mellan tre svenska medieföretag blir stora delar av Sverige din hemmaplan. Du som är prenumerant kan läsa lokala nyheter från Skellefteå i norr till Markaryd i söder på ca 35 sajter och appar – helt utan extra kostnad. Välkommen att upptäcka mer av Nyhetssverige tillsammans med oss! Nedan hittar du de vanligaste frågorna och svaren.

Kontaktuppgifterna hittar du här.

Vilka nyhetssajter och appar kan jag få tillgång till?

I samarbetet ingår alla nyhetssajter inom medieföretagen: Hall Media, VK Media och Mittmedia. Tillsammans ger vi dig tillgång till ca 35 nyhetssajter och appar i nästan hela Sverige. Till varje nyhetssajt finns även en app. Du laddar ned den app du vill ha tillgång till via App Store eller Google Play. E-tidningar ingår inte.

Vad kostar det för mig?

Tjänsten ingår kostnadsfritt för dig som har har en aktiv prenumeration på någon av tidningarna i samarbete. Saknar du en prenumeration behöver du köpa en prenumeration, från 119 kr/mån. Gå in på valfri nyhetssajt och köp en prenumeration.

Om jag redan är kund, hur gör jag för att komma åt material på en annan sajt?

För att ta del av alla artiklar på en annan nyhetssajt, än den du redan är kund hos, behöver du skapa en inloggning på den valda nyhetssajten. Välj den nyhetssajt du vill ha tillgång till, registrera dig med samma e-post som du har på din ordinarie nyhetssajt och välj ett lösenord. Klart!

Kom i gång

När du har skapat ett konto på en nyhetssajt som exempelvis tillhör Hall Media kan du logga in med samma inloggningsuppgifter på alla Hall Medias nyhetssajter för att läsa. E-tidningar och kundklubbar ingår inte.

Varför behöver jag skapa flera konton?

Det beror på att användarvillkoren kan skilja sig mellan koncernerna. Du behöver godkänna dessa villkor innan du kan ta del av materialet. Vi ser naturligtvis över detta för att hitta en lösning för att du ska kunna logga in med ditt ursprungliga konto - utan att på nytt behöva skapa ett till konto.

Vilka inloggningsuppgifter ska jag använda när jag skapar konto på en annan nyhetssajt, än där jag köpt min prenumeration?

Du registrerar samma e-postadress som du använder för att logga in på din ordinarie nyhetssajt. Välj sedan ett lösenord, minst sex tecken. Du kan använda samma lösenord som du har på din ordinarie nyhetssajt.

Jag har problem att skapa konto på andra nyhetssajter - vad gör jag för fel?

Har du problem att skapa ett konto kontaktar du din kundservice. Tänk på att du behöver registrera samma e-post som du använder när du loggar in på din ordinarie nyhetssajt. När du har skapat ett konto, som ingår i ett medieföretag kan du logga in med samma inloggningsuppgifter på alla nyhetssajter och appar som ingår i det medieföretaget.

Vilka koncerner är med i samarbetet?


Hall Media
Hall Media har en unik mix av oberoende mediekanaler vars journalistik och berättande når en majoritet av befolkningen i större delen av Småland och Västergötland. Engagerat, ärligt, målinriktat och tillsammans gör vi vårt oberoende berättande tillgängligt på läsarens villkor.

MittMedia
Mittmedia är en av Sveriges ledande lokala mediekoncerner, där 28 dagstidningar, ett tjugotal nyhetssajter, appar och gratistidningar ingår. Koncernen omsätter ca 2,2 miljarder och har idag ca 1300 medarbetare.

VK Media
VK Media ger dig nyheter från hela Västerbotten och Umeå med fokus på lokal journalistik, granskningar och förströelse. I VK Media ingår titlarna Västerbottens-Kuriren, Folkbladet Västerbotten, Affärsliv24, Hockeyfokus och gratistidningen Totalt Umeå.

Vad gör jag om jag behöver hjälp?

Kontakta din kundtjänst hos den tidning där du har köpt din prenumeration. Du hittar våra kontaktuppgifter nedan.

Hall Media
Kundcenter 036-30 40 40
kundcenter@hallmedia.se

MittMedia
Kundcenter 010-709 79 00
digitalsupport@mittmedia.se

VK Media
Kundservice 090-17 61 90
kundservice@vkmedia.se